• 0
  • 2
  • 1

MØD MARIA KRISTIANE BRAUNER PEDERSEN

Nektar møder HB-kandidaterne

Nektar har talt med kandidaterne, der stiller op til næste hovedbestyrelsesperiode.

Vi vil præsentere dem løbende – nu kan du møde: 

Navn: Maria Kristiane Brauner Pedersen 

Spejderfunktion: Regionsledelsesmedlem i Vesterhav og tropsleder i Herning

Spejdergruppe: Herning gruppe

Antal spejder år: 26 år

 

Hvad syntes du, De grønne pigespejders bidrag skal være i arbejdet med naturen og friluftsliv? 

Vi åbner op og inviterer ind. Naturen er rammen for rigtig meget af vores arbejde og vi viser gerne vejen for, hvordan man kan bruge naturen. Alle indeaktiviteter kan laves udendørs, men det samme er ikke gældende den anden vej rundt.  

Når vi laver vores aktiviteter i naturen, vil spejderne få en ansvarsfølelse for naturen. Vi rydder op når vi går igen, behandler træer og planter ordentligt når vi er der og forstyrrer naturen så lidt som muligt. Børn og unge mennesker som vokser op med det forhold til naturen, vokser forhåbentligt op til at blive voksne som gerne vil passe på naturen og klimaet i en lidt større skala – og den slags voksne har vi brug for flere af! 

På Nektar vi et bredt syn på hvad tro er, hvad er dit forhold til Tro? 

Dette spørgsmål er særligt interessant i år, med hovedbestyrelsens ændringsforslag til formålsparagraffen. Den præcise formulering kan nok diskuteres, men jeg mener helt sikkert det er en vigtig dialog at tage. Når jeg oplever arbejdet med tro ude i pigespejderland, så er det ikke nødvendigvis den egentlige forkyndelse der fylder, men rummet til refleksion. I refleksionen møder vi selvfølgelig også den kristne tro og dens værdier, men der er også plads til tvivl og åbenhed. Og det skal vores formål selvfølgelig også afspejle. 

Vi har plads til dem som tror, men også dem som ikke gør, eller måske tror på noget andet. Det er nemlig dét vi kan hos De grønne pigespejdere. Vi har plads til alle! Forskelligheden er vores styrke og vores fællesskab styrkes af det. 

Hvordan skal vi som spejderkorps være gode rollemodeller for vores medlemmer og hvordan er vi gode rollemodeller i samfundet omkring os? 

De grønne pigespejderes vision og mission taler om at give piger mod og gøre piger og kvinder i stand til at udvikle deres fulde potentiale. Det er store mål at have. Men hvis man vil gå forrest og være forbillede, så skal man drømme stort.  

Jeg synes det er fedt at være en del af et fællesskab hvor vi har store drømme for os selv og hinanden. Som ung spejder hos De grønne pigespejdere har jeg fået mulighed for at se op til en masse seje piger og kvinder, som viste vejen og støttede mig i at blive den kvinde jeg er i dag. Og som leder i dag sætter jeg stor ære i at være en af dem som giver unge pigespejdere muligheder og åbner op for et fællesskab for livet. 

 

Vi stemmer om vores ny hovedbestyrelse på delegeretmøde d. 21-22/5. Du kan læse mere her http://www.pigespejder.dk

Lignende artikler

Se alle