• 0
  • 1
  • 1

MØD BARBRA TAUBERT 

Nektar møder HB-kandidaterne

Vi har her på Nektar, har snakket med HB-kandidaterne der stiler op til næste HB-periode.
Vi vil præsentere dem løbende her på Nektar-Online, nu kan du møde: 

Navn: Barbara Taubert

Spejderfunktion: Medlem af hovedbestyrelsen

Spejdergruppe: Vanløse

Antal spejder år: 35 år

Hvad syntes du, De grønne pigespejders bidrag skal være i arbejdet med naturen og friluftsliv?
Vi havde tidligere et mål i vores strategi der hed – ”vi er udendørs hver gang vi er sammen”! Nu er det så implicit i vores møder, ture og arrangementer at vi bruger naturen som metode.
Igennem dette ser vi hvordan vi kan give piger og kvinder viden om naturen/klimaet så vi efterlader den som den er. Vi skal danne flere partnerskaber med fx friluftsrådet for at få flere piger ud i naturen og nyde firluftsrådet. Vi kan blive bedre til at benytte de materialer der allerede er tilgængelige fx WWF…. 

 

På Nektar vi et bredt syn på hvad tro er, hvad er dit forhold til Tro?
Jeg har altid været åben over for tro og for at tage de gode snakke over lejrbålet, til godnat historien eller til et topledelsesmøde. Jeg kan godt lide at tage de kristne værdier og sætte dem i en hverdagssammenhæng der giver mening for dem jeg er sammen med. Fx et løb om næstekærlighed på en sommerlejr eller en ungdomsgudstjeneste om håb. Jeg var en del af projektgruppen i 2018 hvor vi undersøgte hvordan De grønne pigespejdere udlever kristendommen gennem aktiviteter osv og det var meget spændende og lærerigt. 

 

Hvordan skal vi som spejderkorps være gode rollemodeller for vores medlemmer og hvordan er vi gode rollemodeller i samfundet omkring os?
Gode rollemodeller går altid forrest – walk the talk 😊 Dette gælder både hvordan vi agerer sammen med vores medlemmer og som borgere i samfundet. Jeg tror på at det vi kan gøre, er at byde flere velkommen i vores fællesskab piger som kvinder – åbne op og invitere ind. Måske er vi nødt til nogle gange at ændre på vores vaner og strukturer – for vi siger at der er plads til alle – men husker vi altid det?
Vores fællesskab kan vise samfundet at der er plads til at udfordre sig selv som pige og kvinde og på den måde mener jeg at vi kan opnå at være gode rollemodeller.

 

Vi stemmer om vores ny hovedbestyrelse på delegeretmøde d. 21-22/5. Du kan læse mere her http://www.pigespejder.dk

Lignende artikler

Se alle