• 0
  • 1
  • 1

MØD PIA RISØR BJERRE

Nektar møder HB-kandidaterne

Nektar har talt med kandidaterne, der stiller op til næste hovedbestyrelsesperiode.

Vi vil præsentere dem løbende – nu kan du møde: 

Navn: Pia Risør Bjerre 

Spejderfunktion: Formand for hovedbestyrelsen

Spejdergruppe: Vanløse 

Antal spejderår: Cirka 20 år

Hvad synes du, De grønne pigespejderes bidrag skal være i arbejdet med naturen og friluftsliv? 

Vi lærer at holde af og passe på naturen ved at færdes i naturen. Derfor skal pigespejdere være en hel masse i naturen. Pigerne har også lettere ved at lære robusthed i mere robuste omgivelser, og her er naturen perfekt: der er ingen vægge, lofter eller ting omkring dig, der kan gå i stykker.  

Noget af det, vi godt kan blive endnu bedre til, er at udnytte de muligheder, uderummet tilbyder. For hvis vi virkelig skal give pigerne en god naturforståelse, og lære dem at holde af naturen, er det ikke helt nok bare at rykke de aktiviteter, vi plejer at lave indendørs, udendørs. 

På Nektar har vi et bredt syn på hvad tro er, hvad er dit forhold til tro?

At forholde sig til tro, og have plads til refleksion, er en vigtig del af at forme sin identitet. For mig er tro en meget personlig ting, som er formet af de oplevelser og mennesker jeg har haft omkring mig. Flere af dem har også selv været pigespejdere. Derfor synes jeg det er vigtigt, at man som pigespejder bliver mødt af ledere, som åbent deltager i samtaler om tro og tvivl med spejderne. Det er vigtigt, at vi ikke forventer, at vores ledere er eksperter på andet end det at være et menneske, der også selv leder eller har ledt efter mening.  

I den sammenhæng er korpsets tilknytning til folkekirken en ramme, som ledere og spejdere kan tage afsæt i. Men hvorvidt den enkelte spejder også lander der i sin egen søgen efter mening, er helt op til hende.  

Hvordan skal vi som spejderkorps være gode rollemodeller for vores medlemmer og hvordan er vi gode rollemodeller i samfundet omkring os? 

Som korps skal vi sikre, at pigespejdere har de bedst mulige rollemodeller. De rollemodeller, den enkelte spejder ser op til, er dem, der gør et direkte indtryk på dem. Det er fx lederne i gruppen og instruktørerne på Ungleder kurserne, som spejderne spejler sig mest i. Derfor lykkes vi som korps, ved at styrke vores ledere i de frivillige opgaver, de varetager. 

Som korps bruger vi pigespejderværdierne, også udadtil. Og her er alle pigespejdere gode rollemodeller, fordi de tager ansvar for lokalsamfundet og forsøger at sætte et positivt aftryk på verden omkring os. Det gør vi bl.a. ved at vise, at piger og kvinder kan løfte alle typer af roller og ansvar – for det har vi om nogen en masse beviser på. Endelig er vi gode rollemodeller for vores omgivelser ved, som spejdere, at bidrage til en bæredygtig udvikling i verden. Det er vigtigt for de næste generationer og for vores fælles fremtid.

 

Vi stemmer om vores nye hovedbestyrelse på delegeretmøde d. 21-22/5. Du kan læse mere her http://www.pigespejder.dk

Lignende artikler

Se alle