• 0
  • 1
  • 1

MØD LEAH PORSE RASMUSSEN

Nektar møder HB-kandidaterne

Vi har her på Nektar, har snakket med HB-kandidaterne der stiler op til næste HB-periode.
Vi vil præsentere dem løbende her på Nektar-Online, nu kan du møde: 

Navn: Leah Porse Rasmussen

Spejderfunktion: Medlem af Hovedbestyrelsen, Træneraspirant, Lejrfrivillig i Spejdernes Lejr 2022

Spejdergruppe: Taastrup

Antal spejder år: Siden jeg var 6 år gammel

Hvad syntes du, De grønne pigespejderes bidrag skal være i arbejdet med naturen og friluftsliv? 

Vi er ude, hver gang vi mødes! Det er et godt billede for De grønne pigespejderes bidrag til arbejdet med naturen og friluftsliv – at vi faktisk bruger naturen, er udenfor og laver aktiviteter sammen. Mange børn og unge bruger deres fritid enten derhjemme eller i fx sportshaller, men netop i spejderarbejdet kommer de ud i naturen og får dermed et naturligt forhold til at være ude og bruge naturen – og får dermed øjnene op for, hvor vigtigt det er, at vi passer på naturen.

 

På Nektar vi et bredt syn på hvad tro er, hvad er dit forhold til Tro?
Tro kan flytte bjerge og samle mennesker – men tro kan også være et element, der adskiller mennesker. Derfor er mit forhold til tro komplekst. Jeg har boet i et muslimsk land, hvor mange ting var defineret af landets muslimske ramme. Samtidigt var der stor åbenhed overfor andre trosretninger og i bybilledet stod moskeer, kirker og templer side om side. Jeg er derfor nysgerrig på andres Tro og hvordan tro influerer tankesæt og handlinger.

 

Hvordan skal vi som spejderkorps være gode rollemodeller for vores medlemmer og hvordan er vi gode rollemodeller i samfundet omkring os? 

Vi kan som spejderkorps sætte retning for os som medlemmer. Det sætter korpset i en unik og privilegeret situation som rollemodel. Samtidig stiller det krav til, at vi som korps har styr på, hvilke valg vi tager og hvilken betydning de valg har, for hvordan vores medlemmer agerer ude i samfundet. Det er derfor ikke ligegyldigt, når korpset sætter en indsats eller strategi i spil: vi må forvente, at vores medlemmer handler i overensstemmelse hermed og disse handlinger danner derfor baggrund for, hvad samfundet vil måle korpset på.

Vi stemmer om vores ny hovedbestyrelse på delegeretmøde d. 21-22/5. Du kan læse mere her http://www.pigespejder.dk

Lignende artikler

Se alle