• 0
  • 1
  • 1

MØD TINA CARØE ROSENKILDE

Nektar møder HB-kandidaterne

Nektar har talt med kandidaterne, der stiller op til næste hovedbestyrelsesperiode.

Vi vil præsentere dem løbende – nu kan du møde: 

Navn: Tina Carøe Rosenkilde

Spejderfunktion: Næstformand

Spejdergruppe: Frederiksberg gruppe

Antal spejder år: 41 år

Hvad synes du, De grønne pigespejderes bidrag skal være i arbejdet med naturen og friluftsliv? 

For mig er det allervigtigste, at vi bruger og færdes i naturen så meget som overhovedet muligt, fordi folk der færdes i naturen som børn, har et større hjerte for naturen og en opmærksomhed på at passe på den, når de bliver voksne.

Det har vores klima i den grad brug for. Især piger har brug for at færdes mere i naturen. De skal bruge den til mere og andet end bare de almindelige aktiviteter, som også kan laves inden døre; tegne eller lave perler. De skal klatre, rode i jorden, rulle rundt, dufte den, smage på den, lege med naturmaterialer.

Der aktiveres flere sanser, når mennesker færdes i naturen. Når mange sanser aktiveres, dannes flere tråde i hjernen og pigerne styrker på den måde både kroppen og deres hjerner. Det er super godt.

 

På Nektar har vi et bredt syn på hvad tro er, hvad er dit forhold til tro? 

Jeg holder meget af at gå i kirke. Der er en stilhed som er godt for mit sind. Jeg synes de fleste af historierne, især fra det nye testamente, har en stor betydning for hvem jeg er som menneske og hvordan jeg ser på andre mennesker omkring mig.

Jeg tænker ikke meget på min tro i hverdagen, men når jeg er i naturen, og når jeg er i kirkerummet, og når jeg møder mennesker, som er meget anderledes end mig. Der tænker jeg, at Jesus havde rum for selv de nederste mennesker. Det vil jeg også meget gerne leve efter.

Alle mennesker har noget at byde på. Nogle gange skal jeg lede lidt, men hey, det er jo værd at vente på. Derfor sætter jeg en meget stor ære i at være nysgerrig på andre mennesker, og på det verdensbillede som de kigger ud fra.

At være næstekærlig er vigtig for mig.

 

Hvordan skal vi som spejderkorps være gode rollemodeller for vores medlemmer, og hvordan er vi gode rollemodeller i samfundet omkring os? 

Jeg mener, at alle ledere hos De grønne pigespejdere bliver kigget på at de børn der er i deres gruppe. Derfor er det utrolig vigtigt, at man på vores lederuddannelser lærer noget om, hvordan man anerkender børn gennem positive relationer.

Dernæst har det en væsentlig betydning hvordan vi indgår i de ugentlige møder. Hvordan vi formidler de aktiviteter som pigerne skal deltage i og sidst, men ikke mindst, hvordan vi agerer når vi selv er trætte efter en hel dag på arbejde, eller sidst på en lejr hvor vi er ved at være udmattede. Pigerne lægger mærke til det hele.

Vi er ikke overmennesker, og vi er ikke alle uddannet pædagoger eller lærere, men vi har en forpligtigelse til at være nærværende og opmærksomme på pigerne uanset hvor trætte, vi selv er.

Det er vigtigt for pigerne at de i vores fællesskab mærker, at vi vil dem og er interesserede i at høre, hvordan de har det og husker, hvad deres hund hedder for eksempel. At være et godt og mangfoldigt mennesker, der respekterer andre for dem de er, er for mig en vigtig rolle at vise for pigerne og i samfundet.

 

Vi stemmer om vores ny hovedbestyrelse på delegeretmøde d. 21-22/5. Du kan læse mere her http://www.pigespejder.dk

Lignende artikler

Se alle