• 0
  • 1
  • 1

MØD KATRINE JOHANNE JAKOBSEN

Nektar møder HB-kandidaterne

Nektar har talt med kandidaterne der stiller op til næste hovedbestyrelsesperiode.

Vi vil præsentere dem løbende – nu kan du møde: 

Navn: Katrine Johanne Jakobsen

Spejderfunktion: Enhedsleder

Spejdergruppe: Vorup-Kristrup 

Antal spejder år: 12 år

 

 

Hvad synes du, De grønne pigespejderes bidrag skal være i arbejdet med naturen og friluftsliv? 

Som spejdere lærer vi allerede fra dag et at værne om naturen. Det er noget vi bruger rigtig meget tid på, dels til spejdermøderne, men det fylder også mere og mere i vores hverdag. I dag kan man nærmest ikke åbne hverken avisen eller sociale medier, uden at blive konfronteret med de klimaproblemer, som vi står overfor.

Derfor bliver både natur og klima naturligvis en større del af vores hverdag, og dette skal vi som korps støtte 100% op omkring. Derfor mener jeg, at vi skal fortsætte i den grønne retning vi allerede går, hvor vi bliver bedre til at udnytte naturen omkring os, til at finde på nye innovative og bæredygtige måder at løse problemer på.

Vi kommer heller ikke uden om at snakke friluftsliv når vi snakker spejder. En af de mange fantastiske ting ved De grønne pigespejdere er, at vi kan være ude i al slags vejr, og vi behøver ikke en masse materialer for at vi kan få et sjovt og spændende møde. Der kan sagtens blive udviklet mere materiale, så det bliver nemmere at komme på nye ideer til anderledes udendørs møder.  

 På Nektar har vi et bredt syn på hvad tro er, hvad er dit forhold til Tro? 

Jeg har altid haft det lidt svært ved begrebet Tro, for hvad er Tro egentlig? Personligt ser jeg mig selv som ren kulturkristen, jeg nyder vores traditioner og jeg synes det er fantastisk at samle familien i kirken ved de store livsbegivenheder.

Om jeg tror på noget, og hvad jeg tror på, har jeg endnu ikke besluttet mig for, men en klog mand sagde engang til mig at man intet havde at miste, ved at tro, men der var meget at miste hvis man lod være. Indtil videre er det noget jeg har taget til mig, for det skader ikke at tro, og nogle gange sker der bare nogle ting der passer lidt for godt sammen, til at det kan være rent tilfælde.  

Hvordan skal vi som spejderkorps være gode rollemodeller for vores medlemmer og hvordan er vi gode rollemodeller i samfundet omkring os? 

Der er ingen tvivl om at nogle af de største rollemodeller jeg har haft, har været tidligere spejderledere. Jeg husker meget tydeligt hvordan jeg beundrede lederne, der både var modige og sjove om dagen, og som altid havde planlagt noget fedt, samtidig med at de gerne sad med én på lejren når man havde hjemvé.

Det synes jeg egentlig beskriver korpset meget godt, for det jeg altid har elsket ved De grønne pigespejdere er, at vi har plads til alle, og alle hjælper hinanden. Man er trods alt ikke stærkere end det svageste led. Dette er en egenskab som jeg er rigtig stolt af, at vi sender vores piger ud i samfundet med, for det er en egenskab man ikke bare bruger til spejdermødet.

Det giver nemlig et niveau af sammenhold og problemløsning, som mange ikke besidder, medmindre de har været spejdere. 

Vi stemmer om vores nye hovedbestyrelse på delegeretmøde d. 21-22/5. Du kan læse mere her http://www.pigespejder.dk

Lignende artikler

Se alle