• 0
  • 1
  • 1

MØD LOTTE BAK SØRENSEN

Nektar møder HB-kandidaterne

Nektar har talt med kandidaterne der stiller op til næste hovedbestyrelsesperiode.

Vi vil præsentere dem løbende – nu kan du møde: 

Navn: Lotte Bak Sørensen

Spejderfunktion: Ekstra lederhånd og bestyrelsesmedlem

Spejdergruppe: Bording Gruppe i region Limfjord og nystartet gruppe Ydre Nørrebro

Antal spejder år: Omkring 24 år

Hvad synes du, De grønne pigespejderes bidrag skal være i arbejdet med naturen og friluftsliv?

De grønne pigespejderes bidrag er, at give piger og kvinder lyst til og mulighed for, at opleve naturen og forstå vores egen formåen i den – både som individ og i fællesskab. Piger skal have de redskaber og kundskaber der skal til, for at få nogle fede friluftslivs oplevelser sammen med resten af spejdergruppen eller i anden sammenhæng.

Det, at vi ved, hvordan vi begår os i naturen, er med til at give os mod på livet og viden om os selv. Naturen giver os et rum for anderledes oplevelser, som er med til at skabe livskraft og -glæde.

Samtidig giver oplevelser i naturen os mulighed for at forstå vores jord og vores indvirkning på den. Det er en vigtig viden at tage med i en verden, hvor vores aftryk på jorden bliver mere og mere tydelige og hvor vi i fællesskab skal arbejde for at modarbejde klimaforandringer og miljøproblematikker.

 

På Nektar har vi et bredt syn på hvad tro er, hvad er dit forhold til Tro?

Troen for mig er personlig, men yderst vigtigt. Den sætter mig i forhold til verden og i forhold til andre. Den kristne tro er mit fundament, men jeg forstår – og synes det er vigtigt at forstå – når andre har andre fundamenter at stå på.

Måden vi finder vores fællesskab på tværs er vigtigt for mig. Jeg har spejderveninder fra mange dele af verden. Vi har ikke samme religion, men vi har et fælles, næstekærligt spejderfællesskab og en tro på hinanden at bygge på.

 

Hvordan skal vi som spejderkorps være gode rollemodeller for vores medlemmer og hvordan er vi gode rollemodeller i samfundet omkring os?

Gode rollemodeller er noget af det vigtigste der findes. At kunne spejle sig i engagerede mennesker er dét, der skaber passion.

Om det så er for naturvidenskab, som spejder eller noget helt tredje.

Jeg har selv oplevet det som ung spejderpige i Bording i det midtjyske, hvor mine seje ledere gav mig troen på, at jeg kunne opnå, hvad jeg drømte om. At jeg ikke skulle være bange for at tage et ekstra skridt ud i verden – ud i usikkerheden – fordi min base var der stadig.

Det er den base, jeg drømmer om at sikre, at alle piger i Danmark har muligheden for at opleve – uanset hvordan deres baggrund ellers ser ud.

Det kan samfundet lære noget af. At give plads og tid til et fællesskab, hvor det er plads til den enkelte og den enkeltes drømme og særegenheder, samtidig med at der sættes høje mål for det gode liv, og for vores plads i verden. Som korps skal vi pigespejdere turde vise verden, hvor gode vi er til netop at hjælpe piger til at turde.

Derfor er medlemsudvikling og styrkelse af grupperne vigtige mærkesager, vi skal blive ved med at arbejde for hos De grønne pigespejdere.

 

Vi stemmer om vores nye hovedbestyrelse på delegeretmøde d. 21-22/5. Du kan læse mere her http://www.pigespejder.dk

Lignende artikler

Se alle